Logo AVIG (Artsenvereniging Voor Integrale Geneeskunde) Homeopathie Ede

Waarom bioresonantie?

Waarom bioresonantie?

U vraagt zich misschien af wat de reden is van deze aanvulling op de klassieke homeopathie. De klassieke homeopathie is toch een methode met een heel breed indicatie gebied en met vele goede behandelmogelijkheden. Beide methodes gaan uit van een energetisch regelsysteem in de mens, dat andere systemen zoals immuunsysteem, zenuwstelsel en hormonaalsysteem aanstuurt. Dit energiesysteem, ook wel vitale kracht genoemd, houdt onze gezondheid in stand en bepaalt ons vermogen tot zelfherstel. Om dit zelfherstel draait het.

Homeopathie en bioresonantie werken beide in op dit systeem; het doel is het systeem dat uit balans is geraakt weer op orde te brengen en ons zo weer gezond te maken. 
Echter in onze moderne tijd blijken stoorfactoren dit herstel te bemoeilijken. Voorbeelden hiervan zijn gevolgen van vaccinaties, resten van antibiotica, milieutoxines of gevolgen van een virusinfectie, zoals bijvoorbeeld de ziekte van Pfeiffer. Hierbij kan de bioresonantie te hulp komen, waarmee heel gericht bepaald kan worden welke factoren het herstel bemoeilijken. Daarnaast is het mogelijk de stoorfactor, we noemen dit ook wel een belasting, weg te nemen met één of meerdere behandelingen. De behandelingen worden uitgevoerd met een bioresonantieapparaat, de Bicom. Er zijn geen bijwerkingen en andere nadelige gevolgen bekend. Tijdens de therapie kan duidelijk worden waarmee bepaalde, vaak onbegrepen klachten, samenhangen. Dit schept voor arts en patiënt duidelijkheid. Bioresonantie heeft een eigen indicatiegebied verworven, namelijk de behandeling van allergieën, zoals voedingsallergieën, hooikoorts of eczeem. De reguliere arts zal zijn behandeling richten op het onderdrukken van de meest hinderlijke klachten, een symptoombestrijding. Bijvoorbeeld cortison zalf bij eczeem of antihistaminica bij hooikoorts. Met homeopathie is het goed mogelijk de allergie zelf te genezen, maar het juiste middel moet dan wel gevonden worden. Soms is het symptoombeeld niet duidelijk genoeg en komen we daardoor niet tot het juiste middel. De bioresonantie behandeling is direct gericht op het wegnemen van de verkeerde aansturing van ons afweersysteem, wat leidt tot de allergie, is niet afhankelijk van het symptoombeeld en vaak heel effectief. 

De methode is ontstaan in Duitsland vanuit de elektroacupunctuur en wordt momenteel met veel succes in vele natuurgeneeskundige praktijken gebruikt. We spreken ook wel over bioinformatie therapie (BIT), eigenlijk een betere term daar het gaat om het verbeteren van de informatie verwerking van de patiënt. Er is nu meer dan 25 jaar behandelervaring met deze vorm van therapie. Ik heb de opleiding bij de ABB (Artsen vereniging voor
Biofysische geneeskunde en Bioinformatie therapie, gevolgd.