Logo AVIG (Artsenvereniging Voor Integrale Geneeskunde) Homeopathie Ede
Homeopathie

Homeopathie

Homeopathie

Een homeopathische behandeling is voor veel aandoeningen mogelijk en is geschikt voor een ieder van jong tot oud. Alles draait om het vinden van het juiste homeopathische geneesmiddel en daarom wil ik u tijdens het consult zo goed mogelijk leren kennen.
Een middel dient niet alleen bij uw klachten maar ook bij uw persoon te passen.

Deze manier van werken zal misschien nieuw voor u zijn en het consult neemt meer tijd dan bij huisarts of specialist. 
Voor het eerste gesprek neem ik een uur.
U krijgt het middel na het consult voorgeschreven en wel één middel tegelijk.
In de vervolgconsulten, vaak zie ik u na 6 tot 8 weken terug, bekijken wij of er vooruitgang is.
Als een middel goed werkt kunt u daar zelf mee verder en zie ik u terug voor bijsturing van de behandeling.


Homeopathie, een prikkelende geneeswijze.

Homeopathie is een geneeswijze die het natuurlijke afweersysteem van het lichaam stimuleert. Afweer dient u niet alleen te zien als het lichamelijke afweersysteem wat wij allen kennen, maar ook ruimer, zoals het incasseringsvermogen ten aanzien van stress en de emotionele belasting in het leven.
Wij, homeopathisch artsen, maken gebruik van homeopathische geneesmiddelen om dit doel te bereiken. Bijzonder aan de homeopathie is de keus van het passend middel, want deze vindt plaats volgens het gelijksoortigheidsprincipe, ook wel similia-principe genoemd.

“De klachten, die iemand heeft, kunnen genezen worden met een geneesmiddel dat bij een gezond persoon soortgelijke klachten kan oproepen.”

Het geneesmiddel is te zien als een natuurlijke prikkel dat uw systeem weer in balans brengt.
Het is essentieel voor de behandeling dat het geneesmiddel goed bij uw klachten past, maar ook breder, op basis van uw hele persoon, gekozen wordt. Dat maakt dat een homeopathisch arts de tijd neemt om u goed te leren kennen.

Homeopathische geneesmiddelen zijn natuurlijke stoffen die op een eigen manier in een homeopathische apotheek worden bereid en, op de juiste manier toegepast, veilig zijn.
Zowel acute als chronische klachten zijn te behandelen. Vaak ziet u stapsgewijs uw gezondheid verbeteren waarbij u zich vrijer en energieker gaat voelen.