Logo AVIG (Artsenvereniging Voor Integrale Geneeskunde) Homeopathie Ede
Wat wel en niet mogelijk is

Wat wel en niet mogelijk is

Wat wel en niet mogelijk is

In principe lenen alle natuurlijke ziekten bij mens en dier van jong tot oud zich voor een homeopathische behandeling of ondersteuning.

Het succes van de behandeling hangt af van een aantal punten, waarbij de vitaliteit van u en de duidelijkheid van uw symptoombeeld de belangrijkste zijn.
In dit korte bestek is het onmogelijk per ziektediagnose de mogelijkheden aan te geven, maar u kunt met hieronder genoemde richtlijnen zelf bepalen wat uw mogelijkheden zijn.

Een paar richtlijnen:
 • Hoe vitaler u bent hoe meer kans op herstel. Vitaliteit is datgene wat mede de kwaliteit van het afweersysteem bepaalt. Kinderen zijn vaak nog heel vitaal en zullen beter en sneller reageren dan bijvoorbeeld iemand van 80 jaar.
  Maar ouderdomsklachten lenen zich toch ook goed voor homeopathische ondersteuning. De hoogte van de vitaliteit wordt mede bepaald door een gezonde leefwijze en voeding. Te veel stress, slaaptekort, veel genotmiddelen en onderdrukte emoties ondermijnen de vitaliteit en daardoor uw herstelvermogen.
 • Daar de homeopathie werkt door middel van het eigen afweersysteem, zijn ziekten waarbij de afweer sterk verminderd of onderdrukt is, moeilijker te behandelen. Een voorbeeld hiervan is een aandoening die behandeld is of wordt met prednison.
 • Ziekten in een beginstadium zijn beter te behandelen dan al jaren bestaande aandoeningen. U kunt zich voorstellen dat een migraine die al 20 jaar bestaat minder makkelijk te behandelen is dan een hoofdpijn, die nog maar enkele maanden aanwezig is.
 • Het langdurig gebruik van reguliere geneesmiddelen kan een complicerende factor zijn. Maar ga nooit zomaar met uw medicijnen stoppen tijdens de behandeling zonder overleg. Combinatie van reguliere medicijnen en homeopathische middelen is goed mogelijk.
 • Ernstige neurologische aandoeningen, zoals spierziekten en MS, ernstige psychiatrische ziektebeelden, zoals psychoses, schizofrenie en persoonlijkheids-stoornissen, lenen zich in mijn praktijk niet voor homeopathische behandeling.
 • Kwaadaardige ziekten; enkel homeopathische behandeling geeft weinig succes. Vaak is het nodig het probleem van meer kanten aan te pakken, zoals een combinatie van voedingstherapie, homeopathie en verhoging van de weerstand middels Iscador therapie.
  Begeleiding van de gevolgen van bestraling en chemotherapie is vaak goed mogelijk.
 • Ik pas homeopathie bij kanker alleen toe in combinatie met reguliere behandeling.

De duur van de behandeling
Een behandeling van een chronische kwaal neemt maanden tot soms jaren in beslag, waarbij per jaar gemiddeld vier tot zes bezoeken worden afgelegd.