Logo AVIG (Artsenvereniging Voor Integrale Geneeskunde) Homeopathie Ede
Chronische aandoeningen

Chronische aandoeningen

Chronische aandoeningen

Het blijkt dat de huidige geneeskunde geen goed antwoord heeft op het ontstaan en behandelen van chronische aandoeningen. Vaak bestaat de behandeling uit het levenslang innemen van klacht onderdrukkende medicijnen waarbij men de bijwerkingen op de koop toe moet nemen. De reguliere geneeskunde is sterk in het behandelen van acute  levensbedreigende situaties, zoals ernstige traumata, hartinfarcten en infecties. De moderne chirurgische behandelingen geven fantastische mogelijkheden als ze aangewezen zijn. De diagnostiek met scans en mri geeft grote mogelijkhden in een vroeg stadium lichamelijk afwijkingen vast te stellen.
Echter oplossingen voor chronische ziekten zijn er nauwelijks. We zien het aantal chronische zieken alleen toenemen. Denk aan de enorme stijging van het aantal allergiëen, diabetes, arthrose, psychische aandoeningen en gedragsstoornissen bij kinderen.
In deze gevallen is een aanpak aangewezen die niet alleen gericht is op het onderdrukken van de klachten, maar ook oog heeft voor de hele patiënt met zijn voorgeschiedenis, leefwijze en mogelijke oorzaken. Vaak kan bij een chronische patiënt met een aanvullende behandeling homeopathie of andere complementaire geneeswijze een verbetering in de situatie bereikt worden met vermindering van reguliere medicatie en toename van welbevinden. Ik adviseer deze alternatieve aanpak naast de controle door de specialist te laten plaatsvinden. Stop nooit zomaar met het gebruik van reguliere medicatie.