Logo AVIG (Artsenvereniging Voor Integrale Geneeskunde) Homeopathie Ede
Homeopathie en kinderen

Homeopathie en kinderen

Homeopathie en kinderen

Veel ouders komen voor het eerst in aanraking met de homeopathie als ze kleine kinderen hebben. Het probleem kan al beginnen met een huilbaby of een kind dat eczeem ontwikkelt met neiging tot bronchitis, maar later kan het bijvoorbeeld gaan om angsten ’s nachts of steeds terugkerende oorontstekingen. Ze zoeken graag voor deze terugkerende problemen een natuurlijke oplossing. Bij uitstek is de homeopathie geschikt de gezondheid te herstellen. Vaak zie ik dat kinderen meerdere klachten tegelijk hebben, naast de klachten zijn ze zijn niet in balans, zijn moe en functioneren niet meer op school. Leuk is te zien dat vaak met één middel zowel de klachten verdwijnen maar ook het kind veel beter in zijn vel steekt.
Het is ook mogelijk met homeopathie gedragsproblemen van kinderen aan te pakken. Soms lukt het met alleen homeopathie, soms is reguliere behandeling en begeleiding ernaast noodzakelijk.

De behandeling bestaat uit het zo goed mogelijk in kaart brengen van de klachten en bepaling van de constitutie van het kind, net zoals bij volwassenen beschreven staat.
Daar kinderen groeien en ontwikkelen, dus veranderen, adviseer ik bij chronische klachten het kind zo eens per jaar door mij te laten zien, ook als het middel goed gewerkt heeft. Elke leeftijdsfase geeft weer zijn eigen problemen.