Logo AVIG (Artsenvereniging Voor Integrale Geneeskunde) Homeopathie Ede
De reacties

De reacties

De reacties

Net zo belangrijk als het kiezen van het middel is het nagaan of de genezing goed op gang is gekomen. We noemen dat een homeopathische evaluatie. Hiervoor hanteren wij bepaalde regels. Daarom is het handig dat u tijdens het innemen van het middel bijhoudt wat er verandert en hoe u zich voelt.
 
  • Een belangrijke regel is dat, als een middel voor u goed is, er een gevoel van welbevinden ontstaat. Patiënten zeggen vaak dat ze zich energieker, vrijer gaan voelen tijdens een behandeling.

“Dokter ik weet niet hoe ik het onder woorden moet brengen, maar na dat laatste middel is er iets in me veranderd; ik voel me vrijer, ik heb meer zin in dingen. Hoewel de klachten er nog wel zijn, maak ik me er minder druk over.” Dit zijn woorden van een patiënt na het nemen van een passend homeopathisch middel vanwege een maagzweer. Na enkele weken waren ook de klachten van de maag zo goed als weg.

  • Een ander punt is dat de klachten tijdelijk even erger kunnen worden voor het beter gaat. Dit hoeft niet altijd het geval te zijn. Een verergeringsreactie is niet gevaarlijk en duurt meestal enkele uren tot dagen. Dit kan voor u een reden zijn om met mij contact op te nemen. Meestal is het een goed teken!
     
  • Maar natuurlijk is het voor u het belangrijkst dat uw klachten verminderen en u zich goed voelt. 


Er zijn nog andere reacties mogelijk die te uitgebreid zijn om hier te noemen. Als u veranderingen bemerkt die u zorgen baren tijdens de behandeling, neem dan contact met mij op. De meeste reacties zijn ongevaarlijk maar vragen wel om deskundige begeleiding.

Het doel van de homeopathische behandeling is, zoals gezegd, het stimuleren van uw natuurlijke genezingsproces, dat ervoor zorgt dat u zich beter gaat voelen en uw vitaliteit verbetert.
De ziekteverschijnselen zullen daarna als gevolg hiervan verdwijnen. We zeggen wel dat de ziekte van binnen naar buiten geneest.