Logo AVIG (Artsenvereniging Voor Integrale Geneeskunde) Homeopathie Ede
Geneesmiddelproeven

Geneesmiddelproeven

Geneesmiddelproeven

Wilde Hahnemann volgens het Similia principe mensen genezen dan diende hij eerst zijn geneesmiddelen te onderzoeken. Hij wilde weten wat voor klachten of symptomen elk middel bij gezonde mensen kon oproepen. Dit onderzoek heet een geneesmiddelproef.
Hahnemann zelf heeft uitgebreid en systematisch vele geneesmiddelproeven op zichzelf en vrijwillige proefpersonen uitgevoerd. Verslagen van deze proeven vormen nog altijd de basis van de homeopathische geneesmiddelleer, de Materia medica. Momenteel worden op deze manier nog steeds nieuwe middelen op hun genezende eigenschappen onderzocht en toegevoegd aan het geneesmiddelarsenaal. Zo bevat de homeopathische apotheek duizenden stoffen. Belangrijk is dat u zich realiseert dat homeopathische geneesmiddelen in principe ziekmakend kunnen zijn en ze dus verstandig moeten worden toegepast.

U begrijpt nu waarom homeopathisch artsen zo vaak in boeken of in hun computer zitten te zoeken. Ze vergelijken uw klachten met de bekende geneesmiddelbeelden. Er is geen arts die alle symptomen van alle geneesmiddelen uit zijn hoofd kent !